«

»

apr 21

Nieuwe leerstof na de paasvakantie

Beste ouder,

 

Hopelijk gaat alles goed met jullie en de kinderen!

 

Via deze brief geef ik jullie graag wat meer informatie ivm het lesgeven na de paasvakantie.

 1. Elke leerkracht is vandaag bij jullie persoonlijk een enveloppe komen afgeven met de nieuwe leerstof en oefeningen/ sommige ouders konden het schoolwerk voor hun kinderen afhalen op school. Hierin steekt een planning en staan de opdrachten voor jullie kinderen voor de komende 2 weken.
 2. Elke leerkracht voorziet een praatmoment met de kinderen. Tijdens dit praatmoment kunnen de kinderen vragen stellen aan de leerkracht. De leerkracht zal via mail afspreken wanneer dit moment doorgaat.
 3. Elke leerkracht heeft een “platform” waar filmpjes, werkbladen… op geplaatst worden. Dit is voor elke klas Bingel, maar elke leerkracht heeft ook nog een ander platform. (instagram, snapchat, facebookpagina van de klas,…)
 4. Ouders die nog niets gekregen hebben, gelieve de school te contacteren op het nummer 02/376.9215. Jullie kunnen morgen tussen 9u en 15u de opdrachten en werkboeken van jullie kinderen komen ophalen op onze school.

Gelieve te bellen aan de poort. De opdrachten en werkboeken zullen jullie dan bezorgd worden door een leerkracht of mezelf.

 

Wat leert je kind na de paasvakantie?

Je kind krijgt nieuwe leerstof om thuis te leren. De juf/meester herhaalt deze leerstof in de klas, zodra de school herstart.

 

Hoelang werkt je kind thuis voor school?

1ste en 2de leerjaar: max 1u30 per dag

3de en 4de leerjaar: max 2u per dag

5de en 6de leerjaar: max 3u per dag

 

Hoe kan jij je kind helpen?

 • Vraag of je kind alles begrijpt. Kijk of het alleen kan verderwerken. Blijf in de buurt om vragen te beantwoorden. Je hoeft niet zelf les te geven.
 • Help max 2u/week mee met taken.
 • Je krijgt van de juf/meester een weekschema. Gebruik dit. Vb.: je kind wekt elke dag voor school van 10u tot 11.30u en van 14u tot 15.30u.

Op andere momenten mag je kind lezen, sporten, spelen, met vrieden chatten… Dat geeft je kind rust en structuur.

 • Vindt je kind het moeilijk om thuis te leren? Neem contact op met de juf/meester. Samen kunnen jullie oplossingen bespreken.

 

Wat doet de school?

 • De school bekijkt welke nieuwe leerstof je kind nodig heeft voor het volgend schooljaar.
 • De school helpt je als je vragen hebt.
 • De school laat je weten of er andere maatregelen van de overheid zijn.
 • De school laat je weten wanneer er praatmomenten via de computer/gsm plaatsvinden.
 • De school moet ervoor zorgen dat elke leerling kan blijven leren. Enkele voorbeelden: je kind moet ook kunnen leren in de opvang. Of heeft je kind geen eigen computer? Laat dit weten aan de school. Wij kijken samen met jou hoe we de leerstof dan kunnen aanbieden.

 

Bedankt!

Misschien werk je, vang je je eigen kind op, en doe je het huishouden. We weten dat dat niet gemakkelijk is. Daarom willen we jou bedanken om tot nu vol te houden.

Leren is belangrijk. Jouw gezondheid en die van je kind is nog belagrijker. Daarom proberen we jou en je kind zo goed mogelijk te begeleiden de volgende weken.

 

Vriendelijke groeten,

De directeur en alle leerkrachten van de Wereldbrug.